Foredragsemner

Sådan holder du hjernen i gang

Selv om vores hjerne efter teenageårene skrumper lidt med årene, kan forstanden fortsat vokse. Vi kan udvide vores viden og håndelag, vores erfaring og ekspertise. Få mere overblik. Også empatien kan udvikles – det kan bl.a. bruges til ledelse og politik.
Men det kommer ikke af sig selv. Man skal bruge hovedet – og musklerne. For også fysisk aktivitet styrker hjernen.
Foredraget giver svar på hvad der i særlig grad kan stimulere hjernen i moden alder.

Opskriften på at blive 100 år

Flere og flere danskere opnår at blive 100 år. Det har ikke noget mål i sig selv, men heldigvis ser vi nu, at en voksende andel af de nye ældregenerationer bevarer et godt helbred højt op i årene. Livsstilsfaktorerne er vigtige, det ved alle. Men for at blive 100 år, kræves også et mentalt overskud. Derfor gælder det om at kende sig selv. Og at udvikle evnen til at sortere, prioritere og vælge. Det gælder også om at styrke hjernen og mindske risikoen for at udvikle demens.

Seniorkompetencer - hvad bliver vi bedre til med årene?

De kommende år kommer færre unge ud på arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt at fastholde medarbejdere i moden alder. Og vel at mærke medarbejdere der har opdateret viden samt håndelag, ekspertise og erfaring. Seniorkompetencer. Som f.eks. at nødlande et passagerfly på Hudsonfloden og redde 155 menneskeliv. Det kunne den 58-årige kaptajn Sullenberger næppe have gjort da han var i 30erne.
Foredraget har gode råd til medarbejdere i moden alder – og til HR-folk og andre der har indflydelse på virksomhedens seniorpolitik.